English
Tel: +385 1 3865 691
Fax: + 385 1 3883 355
Mail: info@alterra-grupa.hr

Čišćenje nakon požara

Požar može uzrokovati kompleksnu štetu zbog unikatnog ponašanja dima i vatre. Ukoliko se s čišćenjem ne započne što prije, posljedice mogu biti dugotrajne i teške. Razlog su ostaci čađe, koji su kiselinskog sadržaja, a one s vremenom izjedaju površine na kojima se nalaze, ostavljajući trajne mrlje i neugodan miris.

Po pozivu, djelatnik Alterra Grupe izaći na teren da utvrdi koliko su vatra, dim i vrućina utjecale na površine u prostoru. Vjerojatno će se testirati i neke površine kako bi se utvrdilo do koje mjere su požar i ostali čimbenici, utjecali na prostorije i njihov sadržaj, te koje specijalizirane tekućine će se koristiti tijekom čišćenja.

Djelatnik Alterra Grupe će nakon uvida lokacije predviđene za čišćenje Klijentu detaljnije objasniti koji bi bio plan čišćenja prostora, koje površine i elementi će se moći očistiti, a koje će se trebati restaurirati ili potpuno zamijeniti, kako zaštiti neoštećeni inventar, te dogovoriti uvjete odvoza materijala za otpad.

Dodatne informacije

Mi nemamo uvid u Osiguranje prostora predviđenog za čišćenje, tako da savjetujemo Klijentima da se prije konzultiraju sa svojom Osiguravajućom kućom po pitanju čišćenja. Većina Osiguravajućih kuća je upoznata s radom naše tvrtke.

Prije samog početka čišćenja, izdajemo Narudžbenicu za naručenu uslugu, koju Klijent ovjerava vlastoručnim potpisom ili žigom tvrtke.

Po završetku čišćenja, svaku lokaciju pregledava nadzorna osoba Alterra Grupe. No, Klijentu savjetujemo da i sam pregleda lokaciju prije odlaska naših djelatnika sa lokacije.

Miris uzrokovan požarom ne može se odmah u potpunosti ukloniti.

Ovisno o količini čađe, Alterra Grupa će većinu površina moći potpuno očistiti. No, određene površine ćemo moći samo ''pripremiti za novo bojanje ili restauriranje''. Proces ''pripreme'' uključuje čišćenje koje osigurava da se novi premaz boje pravilno nanese na površinu.

Npr. ako su zidovi i strop teško oštećeni nakon požara, oni se u potpunosti neće moći očistiti, ali će se svakako pripremiti za ponovno bojanje.

 

Mi čistimo, ali ne restauriramo.